Peuter- en kleuteryoga

Peuter- en kleuteryoga

Peuter- en kleuteryogalessen zijn vrolijke lessen vol bewegingsplezier en ontspanning, bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot ongeveer 5 jaar

Jonge kinderen ontdekken de wereld met veel enthousiasme. Om de dagelijkse hoeveelheid prikkels te kunnen verwerken, hebben ze ook behoefte aan rust en ontspanning. Peuter- en kleuteryoga is daarvoor heel geschikt.

Rondom verschillende thema’s a.d.h.v. bijvoorbeeld een prentenboek of seizoenen doen we samen eenvoudige yoga oefeningen gericht op de ontwikkeling van peuters en kleuters. 

Alle elementen van een yogales komen spelenderwijs aan bod: We doen dieren na, proberen heel stil te zijn of maken juist lekker lawaai, luisteren naar muziek, dansen en zingen liedjes. We bakken een lekkere pizza op elkaars rug (massage). We besteden aandacht aan de ademhaling door bijv te blazen tegen een veertje of te kijken naar een knuffeltje wat beweegt op de buik.  

Door yoga komen peuters en kleuters meer in contact met zichzelf en hun lichaam. Ze vinden het vaak leuk om verschillende lichaamshoudingen te ontdekken, met hun adem te spelen en hun zintuigen te gebruiken.

Peuters en kleuters hebben behoefte aan regelmaat en herhaling, dit geeft ze een veilig gevoel en stelt ze op hun gemak. Elke les is anders en afwisselend, maar elke les heeft dezelfde opbouw en er wordt veel herhaald. 

Lessen

Peuter- en kleuteryoga: In kleine groepjes (maximaal 6 peuters) volgen de peuters en kleuters de yogalessen.

Ouder en kind yoga: Peuters en kleuters volgen samen met 1 ouder of verzorger de yoga lessen. De ouders doen mee met de les, maar ervaring met yoga is niet nodig.

Zie agenda voor lesdata.