Op locatie

Op locatie

Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen

Hartelief Kinderyoga verzorgt workshops baby- en peuteryoga op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Er zijn verschillende mogelijkheden, bijv. een les met kinderen en hun leidsters maar ook ouder- kind lessen op de locatie is mogelijk.

In de vertrouwde omgeving van hun eigen groep en samen met hun eigen leidsters of ouders gaan de kinderen mee op yoga avontuur. In de les bewegen, ontspannen, zingen en dansen we. We stimuleren de zintuigen, doen adem-, en concentratiespelletjes en luisteren naar de muziek.

Doordat de pedagogisch medewerkers en of ouders zelf ook mee doen met de les, weten ze wat de kinderen hebben ervaren en kunnen ze er later nog eens met de kinderen over praten of de oefeningen herhalen.

De lessen kunnen worden afgestemd op het thema waarmee het kinderdagverblijf op dat moment werkt.

Heeft u als kinderdagverblijf of peuterspeelzaal ook interesse om eens een baby- en of peuteryogales te ervaren? Of wilt u een les voor baby’s/peuters en hun ouders samen organiseren? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

BSO's

Willen jullie als BSO een bijzondere activiteit aanbieden? Denk dan eens aan kinderyoga! Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

Basisscholen

De kinderyoga op school kan op verschillende manieren aangeboden worden nl:

Yogaworkshop ter vervanging van een gymles.

Yogaworkshop tijdens een feest-of themaweek. De yogales kan dan aangepast worden aan het thema van dat moment.

Een groep kan opgedeeld worden, waardoor er één helft mee gaat naar bijvoorbeeld een speellokaal en een yogales volgt. Daarna wisselen de groepen en volgt de andere helft. Zo heeft de leerkracht ook twee keer minder kinderen in de groep.

In kleine groepjes een aantal kinderen uit de klas meenemen voor een yogales. Door de kleine groepssamenstelling is er extra veel aandacht voor de kinderen.

In de klas een aantal oefeningen doen. Rekken en strekken, ademoefeningen, korte meditaties. Door samen met de leerlingen oefeningen te doen, helpt het de leerkracht ook ontspannen en tevens kan hij of zij deze oefeningen met de groep op andere momenten herhalen.