Baby massage en yoga

Baby massage en yoga

Aangeraakt worden is één van de belangrijkste levensbehoeften van een baby, naast voeding en rust. Een massage draagt bij aan deze behoefte en baby's vinden het vaak heerlijk! Baby massage is een verzamelnaam van een reeks handbewegingen en technieken van kneden tot zachtjes aaien. Een massage geven kan altijd en overal. Het hoeft niet altijd een volledige massage te zijn, tijdens het verschonen van een luier kan een korte massage geven ook heel fijn zijn. 

Baby yoga is een mooie aanvulling op de baby massage. Baby yoga is spelenderwijs bewegen en ontspannen op een rustige, liefdevolle manier. Aan bod komen yogahoudingen, draaghoudingen, spelletjes, liedjes, versjes en ontspanningsoefeningen.

Het mooie van de combinatie van baby massage met yoga is het bewegen in combinatie met aanraking.

Baby massage met yoga is zeer waardevol voor ouder en kind. Het kind leert zijn eigen lichaam kennen en de band tussen ouder en kind wordt op een liefdevolle manier versterkt. Tevens leer je als ouder goed naar je kind kijken. Samen heb je plezier en aandacht voor elkaar wat ten gunste komt voor de ontwikkeling van het kind. Het aanleren van de massage technieken is bijzonder omdat je het je hele leven kunt gebruiken, ook als de kinderen ouder worden. Er gaat zoveel liefde en geborgenheid vanuit. Op deze manier leer je ook samen bewust ontspanningsmomenten in te bouwen.

Cursus

De cursus bestaat uit 5 lessen van één uur. Hierbij ontvang je een flesje olie en een reader om de geleerde technieken en oefeningen thuis nog eens na te lezen.

Kosten: op aanvraag.

Leeftijd: Vanaf de geboorte tot ongeveer 9 maanden  (daarna kun je de geleerde technieken levenslang gebruiken).

Locatie: De cursus kan bij mij thuis worden gegeven maar als je het niet ziet zitten om met je kindje en alle spulletjes te ‘slepen’ of als jij zelf nog niet genoeg hersteld bent na de bevalling kan ik ook naar jou toe komen.

Individueel of in een groepje, er kan veel in overleg. Mail of bel mij gerust om te overleggen.